Skip to Content
Solidariteitsloop RUN TO KICK zamelt 575.900 euro in om innovatieve onderzoeksprojecten tegen kinderkanker te financieren

Solidariteitsloop RUN TO KICK zamelt 575.900 euro in om innovatieve onderzoeksprojecten tegen kinderkanker te financieren

Ambassadrice Angèle kondigt veiling van haar Knight piano aan tijdens de slotceremonie

Brussel, Louvain-La-Neuve, 27 september — KickCancer heeft 575.900 euro ingezameld tijdens de derde editie van de RUN TO KICK sponsorloop. De fondsen gaan integraal naar 6 pan-Europese onderzoeksprojecten die bijdragen aan meer efficiënte en innovatievere behandelingen van kinderkanker. Dit jaar geen grootschalig loopevent, maar een digitaal connected editie. De slotceremonie, met een exclusief concert van ambassadrice Angèle, werd uitgezonden via live streaming. Angèle heeft speciaal voor de gelegenheid het lijflied van KickCancer Sweet Child of Mine gecoverd. Als kers op de taart veilt Angèle ook haar Knight piano ten voordele van de stichting. 

  • 575.900 euro ingezameld in België tijdens derde editie van RUN TO KICK
  • Samen met het sponsorgeld van partners Kriibskrank Kanner Fondatioun (Luxemburg) en Imagine for Margo (Frankrijk) goed voor een totaalbedrag van 2.194.900 euro voor innovatieve onderzoeksprojecten
  • 750 deelnemers hebben sponsorgeld ingezameld tijdens RUN TO KICK door tussen 24 en 26 september een parcours van 2, 5 of 10 kilometer te lopen of stappen

Slotceremonie is mooie finish voor RUN TO KICK

De derde editie van RUN TO KICK is zondag afgesloten met een kleinschalig evenement in Ferme du Biéreau in Louvain-La-Neuve. KickCancer bracht voor de gelegenheid — rekening houdend met de COVID-19-maatregelen — zo’n zestigtal genodigden samen: jonge patiënten in remissie en hun ouders, trouwe sympathisanten, kinderkankerspecialisten en zangeres Angèle.

“We zijn bijzonder trots op het resultaat van RUN TO KICK, met een fondsenwerving van ruim 575.900 euro. Het zijn moeilijke tijden, maar we hebben iedereen — lopers, sympathisanten en donateurs— toch kunnen mobiliseren om zich actief in te zetten voor KickCancer. Dat is bijzonder hartverwarmend, zeker nu we voor het eerst innovatieve Europese onderzoeksprojecten gaan financieren. Daarmee kunnen we echt het verschil maken voor kinderen met kanker. Een missie die nooit stopt”, zegt Delphine Heenen, oprichtster van KickCancer.

De slotceremonie van RUN TO KICK is integraal uitgezonden via streaming. Zo konden alle lopers en donateurs live vernemen dat er dit jaar 575.900 euro aan sponsorgeld is opgehaald.

Startschot voor veiling piano Angèle

Ook het concert van Angèle, waar ze voor het eerst het lijflied van KickCancer Sweet Child of Mine van Guns N’ Roses coverde, werd integraal gestreamd. Vlak voor het intieme pianoconcert heeft Angèle aangekondigd dat ze haar Knight piano veilt om nog meer geld in te zamelen voor KickCancer. De piano, waarop ze het nummer Ta Reine heeft gecomponeerd, heeft een grote emotionele waarde voor de zangeres.

“Ik denk dat het belangrijk is om mijn bekendheid in te zetten voor thema’s waarover te weinig wordt gesproken. Kinderkanker is zo’n onderwerp. Te weinig mensen realiseren zich dat er niet genoeg specifiek onderzoek gebeurt naar kanker bij kinderen en jongeren”, aldus Angèle.

Derde editie RUN TO KICK brengt 750 lopers op de been

Begin september gaf KickCancer het startschot van de derde editie van de RUN TO KICK-campagne. Het doel van de campagne is om de beperkingen van de huidige kinderkankerbehandelingen die niet innovatief genoeg zijn onder de aandacht brengen.

Er hebben 750 mensen deelgenomen aan deze virtueel connected editie van de RUN TO KICK solidariteitsloop. Dankzij hun sportieve inspanningen en hun engagement om sponsors aan te moedigen is RUN TO KICK dit jaar goed voor 575.900 euro. Dit komt bovenop de 1.320.000 euro van de stichting Imagine for Margo in Frankrijk en de 299.000 euro van de Fondatioun Kriibskrank Kanner in Luxemburg die in dezelfde periode is opgehaald. Goed voor een totaalbedrag van € 2.194.900

Met dit geld worden zes pan-Europese onderzoeksprojecten ondersteund. De geselecteerde projecten hebben twee doelstellingen: meer kinderen genezen en de langetermijnbijwerkingen van verouderde behandelingen reduceren. 

“Wij zijn er als wetenschappers van overtuigd dat we samen sterker staan. Ons team ontvangt financiële steun van KickCancer voor onderzoek naar nieuwe therapieën voor de kinderkanker neuroblastoom. De farmaceutische industrie heeft weinig interesse om te investeren in klinische studies en onderzoek rond zo’n zeldzame kindertumoren. Toch treft deze ziekte ongeveer 1500 kinderen per jaar in Europa. We mogen hen niet in de kou laten staan, juist daarom is inzetten op innovatief onderzoek zo belangrijk”, zegt Siebe Loontiens, onderzoeker in het team onder leiding van professor Franki Speleman (UGent).

 

KickCancer is een stichting van openbaar nut die nauw samenwerkt met het KickCancer Fonds, een Fonds voor onderzoek in pediatrische oncologie, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

De slotceremonie, met concert van Angèle, is integraal te herbekijken:

 

Copyright KickCancer, Vincent Duterme

 

Meer informatie: https://kickcancer.org/nl/


 

Over KickCancer

KickCancer heeft een belangrijke, mooie missie: alle kinderen met kanker genezen. Daarom zet KickCancer zich in om nieuwe behandelingen te vinden en bestaande behandelingen te verbeteren. KickCancer financiert onderzoek en bouwt bruggen tussen betrokken personen: van onderzoeker tot dokter, van ouder tot politicus, zonder daarbij de farmaceutische labo’s te vergeten. 

RUN TO KICK is de jaarlijkse sponsorloop van KickCancer die in 2020 voor de 3de keer wordt georganiseerd. Het doel is om door sponsoring zoveel mogelijk geld te verzamelen voor innovatief pan-Europees onderzoek tegen kinderkanker, in het kader van het FIGHT KIDS CANCER initiatief.